RØD 1. MAJ MOD UNIONEN

Grundlag for Rød 1. maj, Odense

 

NEJ TIL UNIONEN –
FOR NATIONAL
SELVSTÆNDIGHED

Det er i år 10 år siden, at RØD 1.MAJ første gang blev afholdt i Munkemose.

RØD 1.MAJ- komiteen blev stiftet i opposition og som alternativ til den socialdemokratiske fagbevægelses 1.maj- arrangement, som år efter år har prædiket løntilbageholdenhed, nedskæringer og EU- tilpasning for deltagerne. I alle årene har kampen mod monopolernes EU stået i centrum for RØD 1.MAJ. I år gælder det kampen for et NEJ ved folkeafstemningen den 28.maj. Et første vigtigt skridt for Danmarks løsrivelse af EU.

Amsterdamtraktaten handler ikke om at optage østlandene i EU. Den handler om Europas Forenede Stater, en europæisk forbundsstat med stormagtsdrømme, den handler om stadig mere magt til de store lande i EU og stadig mindre indflydelse og selvbestemmelse for små lande som Danmark og for det danske folk. Hvis vi skal bevare Danmark som selvstændig nation, skal vi stemme NEJ til Amsterdamtraktaten.

FORSVAR VELFÆRDEN

I sin nytårstale pralede statsminister Poul Nyrup af, at arbejdsløsheden i Danmark ikke havde været lavere i de sidste 15 år. Det lød næsten som om, arbejdsløsheden var helt afskaffet. Sagen er, at hver femte arbejdsduelige dansker er arbejdsløs, også i den højkonjunktur, som vi lige nu er inde i.

EU’s ØMU- politik vil ikke betyde færre, men flere arbejdsløse. Den vil betyde lavere løn til alle, lavere og kortere tids understøttelse, og den vil betyde mere fleksibel arbejdstid, dvs. længere arbejdstid og uden ekstrabetaling for overarbejde.

Til trods for dette vil både regeringen og fagtoppen have mere og mere union.

Amsterdamtraktaten betyder nye angreb på velfærden, idet den giver EU myndighed over socialpolitik og arbejdsmarkeds-politikken. Både folkepensionen og det offentlige hospitals- og sundhedsvæsen vil blive skåret ned til sokkeholderne. I EU er der ikke plads til de skattebetalte offentlige ydelser, hvor alle har lige ret efter solidaritsprincippet. Privatisering og brugerbetaling er nøgleordene i EU, og du kommer fremover selv til at betale for sygdomsbehandling og ældrepleje.

FOR ARBEJDE OG UDDANNELSE

Amsterdamtraktaten og ØMU- politikken betyder også nedskæringer, privatisering og angreb på løn, arbejdstid og faglige rettigheder. Den socialdemokratiske fagtop støtter en yderligere integration i EU, men vi mener ikke, at EU skal bestemme over vores overenskomster.

Vi må slutte op om den danske arbejderklasses grundlæggende krav: Forsvar for reallønnen, for normal- arbejdsdagen, nedsættelse af arbejdstiden og længere ferie. Vi må kræve arbejde til alle under kollektive, overenskomstmæssige løn- og arbejdsforhold. Væk med det tredje arbejdsmarked, der tvinger unge og langtidsledige ud som løntrykkere og billig arbejdskraft.

De sidste ti års vigtigste faglige kamp – RI-BUS- kampen, er endnu ikke afsluttet. Klassedomstolen har afsagt sine domme i Esbjerg over strejkende arbejdere og deres solidariske støtter, men det er nu nødvendigt at genopbygge en solidaritetsbevægelse for at afvise disse domme ved Landsretten.

NEJ TIL RACISME, FREMMEDHAD
OG EU- POLITI

Racisme og fremmedhad er ikke nogen tilfældighed men et gammelkendt kneb og værktøj som næres og opmuntres af magthaverne som en del af deres del og hersk politik.

Den i høj grad medieskabte Pias Kjærsgård kampagne fulgt op af socialdemokratiet og de andre borgerlige partier var et vigtigt forsøg på at aflede modstanden mod de sociale forringelser og ikke mindst den folkelige modstand mod Amsterdamtraktaten.

Socialdemokratiet , der som regeringsparti selv har stået i spidsen for adskillige angreb på flygtninge og indvandrere, søger at fremstille sig selv og EU som modpoler til racisme og alle unionsmodstandere som nationalister og fremmedhadere. Det er et kæmpebedrag, som skjuler Unionens fremmedfjendske politik.

Denne politik gennemføres via Schengen-aftalen, der som mål blandt andet har afskaffelsen af grænsekontrollen mellem EU-landene og gøre EU til en Unionsstat uden indre grænser. Til gengæld indføres der visumpligt for næsten alle andre lande, og et stort politiapparat, Europol, skal kontrollere, at der ikke kommer uønskede gæster ind over Fort Europas ydre grænser. Danmarks flygtningepolitik vil blive styret af EU. Europol vil få beføjelser til at operere overalt i EU som en slags forbundspoliti og er ved at opbygge hemmelige registre, hvor millioner af EU-borgere allerede er registreret.

FOR FRED
OG SOCIALISME

Et ja til Amsterdamtraktaten vil betyde fælles forsvar og indlemmelse af Vestunionen i EU. Dette forstærker Unionen som en imperialistisk sammenslutning, der vil spille sin rolle som en ny økonomisk, politisk og militær supermagt på verdensplan.

EU skal fremover kunne iværksætte militære aktioner. EU og Amsterdamtraktaten er ikke, som Poul Nyrup og de andre unionstilhængere konstant hævder, et "fredens projekt". Det officielle Danmark har da også villigt gennem den danske internationale brigade bidraget til aktiv dansk krigsdeltagelse I ex -Jugoslavien. Danmark har også deltaget I Golfkrigen I 1991 og senest I krigshetzen mod Irak. Vi har set Danmark underlægge sig USA imperialismens krav om militærindgriben overalt hvor dens interesser trues.

Vi må stemme nej til Amsterdamtraktaten for at kunne støtte kampen mod imperialismen, og vi må kræve FN- sanktionerne mod Irak ophævet og sige nej til enhver dansk deltagelse i stormagternes røverkrige.

Vi vil støtte kampen for folkenes selvstændighed, uafhængighed og sociale fremskridt overalt, hvor den føres.

Vi vil støtte kampen for et samfund uden krige. Et samfund med social velfærd og lige muligheder. Et samfund uden udbytning. Et menneskeværdigt samfund. Et socialistisk Danmark.

 

NEJ TIL UNIONEN - FOR NATIONAL SELVSTÆNDIGHED

STEM NEJ TIL AMSTERDAMTRAKTATEN!

 

FORSVAR VELFÆRDEN!

 

FOR ARBEJDE
OG UDDANNELSE!

 

BEKÆMP NAZISME
OG FREMMEDHAD!

 

FOR FRED OG SOCIALISME!

 

RØD 1. MAJ består af enkeltpersoner, som er aktive i kampen mod EF-Unionen, mod sociale forringelser, i fagbevægelsen, kampen mod krig og oprustning, modstand mod fascisme og fremmedhad og for international solidaritet.

Du kan kontakte RØD 1. MAJ ved at skrive eller ringe til:

 

ARBEJDERENS BOGBUTIK,
Skibhusvej 100, 5000 Odense C.

Tlf: 66 14 89 83