NHØP

27. maj 1946 19. april 2005BREV FRA ANNISETTE & THOMAS
19. april 2005

Det er svært at tro.

Vores gamle ven og medmusiker, Niels Henning, også kendt som NHØP, er gået bort. Alt for tidligt..

En dejlig, lysende mand, beundret over hele kloden for sit sublime basspil og musikerskab, som blev udviklet på indspilninger og turneer med bl. a. Miles Davis, Oscar Peterson, Bill Evans, Sonny Rollins, Dexter Gordon, Michel Petrucciani, Kenny Drew, Ben Webster, Ella Fitzgerald, Chet Baker, Bud Powell...... Og samtidig den mildeste, mest beskedne, varme og gavmilde person man kan tænke sig.

På samme måde er hans betydning ikke kun for spydspidsen af den moderne jazz. Han skabte mindeværdige fortolkninger af klassiske værker, og også sjælfulde udgaver af skandinavisk folkemusik, som nu er folkeeje.

Vi spillede med Niels-Henning i den dramatiske og inspirerede tid som indledtes med albummet Babylon; bl. a. i det gamle, oprindelige, legendariske Montmartre, sammen med Ben Webster, Alex Riel og Anders [Thomas' bror]. Hans varme, syngende bas kan høres i den oprindelige indspilning af What Do You Do Now på Babylon albummet, som en stor, tryg og blid hånd under hele bandet og Annisette, som netop havde født vores første datter Billie. Kun få, men vågne, mennesker lyttede til albummet dengang; nu er det en legende i sig selv og Niels-Henning er en uomgængelig del af den legende.

Niels-Henning, vi savner dig allerede. Men din sjæl og magi er vævet ind i musikkens strømme over det meste af planeten; og du vil leve videre og din bas synge i årtier frem.

Tak for din gavmildhed og menneskelighed.

Annisette & Thomas

http://www.savagerose.com

- End -